"VATANDAŞI CEZALANDIRDINIZ”

Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP'liler sitem etti: BİZİ DEĞİL, VATANDAŞI CEZALANDIRDINIZ”

CHP’nin verdiği önergenin ret edilmesine Edremit ve Bandırma Belediye Başkanları Kamil Saka ile Dursun Mirza tepki gösterdiler.

Yasal olarak imar dosyalarının komisyona sevk edilmesi zorunluluğu halde ret edilmesine sitem eden Başkan Saka “Vatandaşın inşaatları 2 ay bekleyecek, yazık değil mi?” derken Başkan Mirza “Bizi değil vatandaşı cezalandırdınız. Büyükşehir meclisi böyle başlarsa iyiye gitmez” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği önergenin ret edilmesi tartışma çıkardı. Vatandaşın imar dosyalarının hiç gereği yokken 2 ay bekleyeceğini belirten Başkan Saka “Sayın Başkan ilçelerden gelen imar dosyalarının komisyona havalesi az önce ret edildi. Sırf muhalefetten geldi diye ret edildi.  Bu önergeyi ret etmekle vatandaşların dosyasını birkaç ay ertelediniz. Bunu komisyona havale etseydiniz ne kaybederdiniz? Bazı konularda birlikte hareket etmek lazım Belediyecilik budur” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise Saka’ya niçin önerge ret edilirken itiraz etmediklerini ve konuşmadıklarını önergeden iki madde sonra konuştuklarını sordu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da söz alarak “Bandırma’dan, Ayvalık’tan Edremit’ten gelen evraklar var. Gündeme almamak imar yasasına aykırı. İmar Komisyonunda ret edilir veya edilmez. Yasal olarak komisyona havale etmek zorundasınız. Burada böyle yapmakla bizi değil vatandaşı cezalandırmış oluyorsunuz. Vatandaşın işi bir kaç ay bekleyecek. Büyükşehir meclisine böyle başlarsak bu meclis iyiye gitmez. Biz çok iyiniyetliyiz, uyum içinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Büyükşehir Başkanı Edip Uğur Mirza’ya “Bundan sonraki meclislerde daha hassas oluruz. İnanın biz de gayet iyi niyetliyiz, bir ön yargımız yok” diye cevap verdi.

SAKA: “YARGIYA GİDERSE İPTAL OLUR”

Büyükşehir Meclisi sonrası bir açıklama yapan Başkan Kamil Saka şunları söyledi:

“Eğer bu yargıya taşındığı halde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı bütün kararlar oy çokluğu ile almış olduğu bütün kararlar iptal olur. Neden? Şu kararlardan bir tanesinde yasadışı bir eylem varsa kimin hangi yönde oy kullandığı kimin kullanmadığı belirtilmediği için eylemden dolayı herkes suçlu konumuna düşer. Onun için bu yargıya taşındığı an bu toplantıda alınan kararların hepsi iptal olur. Oy birliği ile alınan kararlar tamam. Ama oy çokluğu ile alınan kararlarda kim evet demiş, kim çekimser kalmış kim hayır demiş isim isim okunarak tutanaklara geçmek mecburiyetindedir. Yarın yargıda bir sorumluluk olduğu zaman o zaman ben ne diyeceğim, hayır o maddede ben hayır demiştim açın tutanağı bakın. Bizim ilçe belediyeleri meclisinde onayladığımız imar dosyalarının incelenmesi için hepsinin komisyona havale edilmesi lazım. Gündeme bile almadılar bizim önergemizi. Bunu almak mecburiyetindesiniz. Körfezde Ayvalık, Edremit ve Bandırma’da inşaatlar şimdi 2 ay beklemek zorunda kalacak”

 



HİCRİ
17.06.2014 16:32:35
Bandırma da akp kazanamadığı için her türlü zorluğu çıkaracaklar. ama şunu unutmayın BANDIRMA lı dik durur yapılanı unutmaz günü geldiğinde hesap görür. ha unutmadan Balıkesir ahalisini toplayıp geldiniz buraya Bandırmaspor rakibini yensin sizde ikinci lige yükselin diye az yalakalık yapmadınız.

ahmet
17.06.2014 16:32:08
edip bey en eyisini yapıyor

demokrat
17.06.2014 13:58:46
Büyükşehir...Büyük eziyet...Ellerinde oyuncak ettiler herkesi...Yüzde altmış Aziz Nesin oranına az kaldı;yola devam...

  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli